Ház

Bemutatkozás

2019. április 24. - prokee

Szervusz, kedves blogolvasó, ez itt a Ház blog.

Néhány fontos tudnivaló, elsősorban a Házról:

- A Ház az Érchegységben, a volt NDK területén áll.

- A Ház 1923-ban épült eredetileg kétszintes lakóépületnek.

- A Házat annyira menő helyre építették, hogy több korabeli képeslapon is szerepel - igaz, nem saját jogán, csak simán belelógva a közeli, 1905-ben épült, majd 2005-ben lebontott hotel és fogadóról készített fotókba. Ráadásul olyan képeslap is készült, amelyen még látszik a Ház üres helye, majd egy másikon az építkezés nyomai.

- A Ház az NDK idejében önkormányzati épület lett. Itt székelt a település polgármestere, a rendőrörs, a takarékpénztár, a tanács, de még a belbiztonságnak (Stasi, talán így jobban ismerős) is volt itt irodája.

og.jpg

- A Ház tetőterét valamikor az NDK-s időkben beépítették, így lett háromszintes (plusz pince).

- A Ház lakóterülete kb. 242 négyzetméter, teljes alapterülete a pincével együtt négy szinten kb. 452 négyzetméter, a telek, amin áll, kb. 1015 négyzetméter.

- A Házban jelenleg három teljesen különálló lakás található, ezek takaros kis lépcsőházból nyílnak.

- A Ház nagyjából 3 éve üresen áll, tulajdonosa ekkor költözött bentlakásos gondozóotthonba.

- A Ház vételára meglehetősen alacsony volt, köszönhetően a jelenlegi állapotának, ami elsősorban nem a szerkezetére, inkább a beltartalmára vonatkozik. Egy jó karban lévő, magyarországi, vidéki Kádár-kockaház eladásából vásároltuk, illetve annak az (egyébként alacsonyra szabott) árából. Az alacsony ár okairól később még bővebben mesélek majd.

kepeslap_06.jpg

- A Ház története valószínűleg szolgál majd néhány meglepetéssel, szerencsére meglehetősen sok információt sikerült fellelni róla.

Valamivel kevesebb a Lakókról:

- A Lakók eredetileg heten lettek volna, a Férfi (ez volnék én), a Nő, négy gyermekük és a Férfi édesanyja.

- A Lakók jelenleg egy válás kellős közepén vannak (elsősorban nem a ház miatt), ezért legalábbis kérdéses, hogy mikor és hányan fognak, fognak oda beköltözni, ha egyáltalán.

A Tartalomról:

- A Tartalom szól majd a Házról magáról

- A Tartalom szól majd a Ház történetéről is (hiszen majd 100 év áll mögötte!).

kepeslap_02.jpg

- A Tartalom szól majd a Ház felújításáról és belakásáról is, ha a helyzet - és a válóper - megfelelően alakul.

- A Tartalom kis részben szólni fog majd a környék, az ország történelméről is, kicsiben és nagyban, hiszen a Ház a német történelem talán legmozgalmasabb évtizedeit élte meg.

- A Tartalom jó esetben szól majd a környékről - az Érchegységről, Szászországról és az ott élő emberekről is.

Ez tehát itt a Ház blog, tartsatok velünk! Lesz fészbúk, insta, jutyúb, sör, diszkó meg csaj!

A bejegyzés trackback címe:

https://haz.blog.hu/api/trackback/id/tr114784884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykorú 2019.09.17. 19:09:50

Engem az egészből az fogott meg, hogy négy gyerekkel váltok, miközben beleugrottál egy olyan kalandba, amihez vagy sok pénz, vagy végtelen idő kellene. Négy gyerekkel általában nem szeretnek ilyen kalandokba bocsátkozni asszonyok...
A posztokban többesszám első személyben írsz, tehát anyukáddal, vagy új nővel építkezel éppen?

Visszatérve a válásra, ha a gyerekek anyával maradnak, akkor szép tartásdíjat fogsz fizetni, ki kell majd adni a ház nagy részét - feltéve, ha van erre igény ebben a faluban...

prokee · http://blog.prokee.hu 2019.09.17. 19:15:28

@Nagykorú csak röviden, mert a blog nem erről szól: a házat a feleségem találta, ő akart ide költözni, de rajtam maradt, sztornózni az adásvételt nem lehetett. Jelenleg az a terv, hogy ha a középső szint elkészül, a környékbeli bringások, sziklamászók, turisták számára szállásként adjuk majd ki.
A továbbiakban kérlek, hogy a személyes részt ne boncolgasd, köszönöm.
süti beállítások módosítása